Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Нетаняху е отказал да подпише окончателния план за сухопътна операция в Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е отказал да подпише окончателния проект на армията за сухопътна интервенция в линията Газа, с което е ядосал високопоставени офицери, написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на свои източници, поискали анонимност.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 747
Според източниците отводът на премиера се дължи частично на обстоятелството, че той желае единомислещо утвърждение от страна на военния кабинет, образуван след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври. 

Според анализатори Нетаняху не се взема решение да работи еднолично поради спада на рейтинга му и се опасява, че в случай че интервенцията се провали, обвиняванията ще бъдат фокусирани върху него. 

" Поставихме си две цели в тази война: да отстраняваме " Хамас ", като унищожим военните сили и властовите благоприятни условия на групировката, и да създадем всичко допустимо, с цел да върнем заложниците вкъщи ", сподели Нетаняху в сряда. " Подготвяме се за сухопътно нахлуване. Няма да встъпвам в детайлности по какъв начин или по кое време, нито да разгласявам общите съображения, които вземаме поради ", добави израелският водач.  

Изглежда, че тази двоякост отразява различията в кабинета му по въпроса дали да се даде зелена светлина за пълномащабна инвазия в палестинския анклав. Това може да въвлече сухопътните сили в продължителни градски борби против хиляди бойци от " Хамас ", укриващи се в мрежа от дълбоки тунели, дълги стотици километри. 

Някои министри обмислят по-малко упорит проект, предусещащ още няколко лимитирани сухопътни акции в линията Газа, всяко едно от които да бъде ориентирано към дребни зони от анклава, написа Българска телеграфна агенция.

Сред военното управление има опасения, че задачите на Израел ще бъдат размити, в случай че Нетаняху следва обещанието си от сряда по едно и също време да се опита да освободи всички заложници и да унищожи " Хамас ". Първата цел изисква договаряния и реализиране на единодушие с водачите на палестинската формация, а втората – заличаването ѝ

Трудно е да се реализира сходен баланс, са споделили двама високопоставени представители на израелската войска, поискали анонимност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР